Getariako ilarrak

Scroll down

Antolatu zure bidaia > Zer jan > Getariako ilarrak

Getariako ilarrak beren testura samurragatik eta zapore gozoagatik dira ezagunak, eta aparteko jakitzat hartzen dira euskal sukaldaritzan. Eskualdeko baldintza klimatikoek eta lurzoruek laguntzen diete halako kalitatea lortzen, eta hortik datorkie ospea.

Ilarrok kantitate txikietan biltzen dira, eta oso estimatuak dira. Hala, goi-sukaldaritzako plateretan baliatu ohi dira, eta ederki asko sinbolizatzen dute euskal gastronomiak bertako eta sasoiko osagaiekiko duen pasioa. Jaki hau probatzeko, ilar-denboraldian bisitatu beharko duzu Getaria.

Bereziki gomendatzen dugu Politena jatetxea: euskal sukaldaritza autentikoa eskaintzen du, eta bereziki azpimarratzen dituzte tokiko eta sasoiko produktuak, Getariako ilarrak barne, eskuragarri daudenean.