Zer jan

Scroll down

Zer jan Euskadi - Basque Countryn

Gazta hori Gorbeiako tradizioaren eta biodibertsitatearen benetako testigantza da, eta inguruko sukaldaritza-ondarea dastatzeko aukera paregabea eskaintzen die bisitariei.
Tradizioz sardina-parrilletan erretzen dira, kaleetan eta etxeetan, eta ederki islatzen dituzte euskal sukaldaritzaren sinpletasuna eta aberastasuna.
Zenbait tokitan perretxiko edo moixernó ere deitzen diete, eta mikologiako altxorra dira, oso estimatuak eta zaletuek eta ezagutzaileek jazarriak.
Mantekado edo gantz-opilak dira herriko gozoki enblematiko eta ospetsuenak. Ezagunak dira eskualdean, madalena edo Pas mendietako sobao baten antzekoak direlako, baina zapore paregabearekin.
Arabako babarrun nabarra da protagonista Euskadiko eta Arabako plater tradizional askotan.
Tolosa, Euskadiko gozokiaren hiriburua, teila eta zigarro gozoengatik da ezaguna, besteak beste. Postre tradizional hori gurinarekin, almendrekin eta arrautza-gorringoarekin egiten da, eta Casa Julián erretegiak eskatuta sortu zen.