Non jan

Scroll down

Non jan Euskadi - Basque Countryn

Dozenaka aldiz irabazi ditu taberna honek pintxo lehiaketa garrantzitsuak, eta Hondarribian erreferentzia da miniaturako sukaldaritzan.
1884. urteaz geroztik, Gipuzkoan historia luzeenetakoa duten jatetxeetako bat da. Pasaian dago, eta itsasora begira dagoen jantokitik itsasontzien joan-etorria begizta dezakezu, euskal gastronomiaren klasiko batez gozatzen duzun bitartean.
Euskal sukaldaritza tradizionala eta maila goreneko pintxoak, Donostian Goza ezazu duten karta osoaz, egun osoko etenik gabeko ordutegian.
Zuian dago Atabako jatetxea, naturaz gozatzeko bista ikusgarriekin, eta etxeko espezialitateak eskaintzen dituen karta erakargarria eskaintzen digu.
Dimako jatetxe honetan, Julen Baz chef gazteak gure sukaldaritzaren oinarriez elikatzen den proposamen gastronomikoa dakarkigu, hots, produktu onean, txingarretan, saldetan eta gisatuetan oinarritzen dena, gure tradizio gastronomikoa freskotasunez eta nortasunez betetako plater berritzaile bilakatzeko. Michelin izar bat du, baina jatetxeko Ikuilutik, aurrekontu guztietarako menuak ere eskaintzen ditu.
Durangoko jatetxe honetan, 120 ardo-erreferentzia baino gehiago dute, eta sormen-lan nabarmena antzematen da eskaintzen dituzten plateretan. Ostegun gauetan, saritutako pintxoz osatutako menua zerbitzatzen dute.