Euskal Gastronomia

Scroll down

Esperientzia gastronomiko paregabeak

Kaitxo, kafe eta txokolate onaren artea biltzen duen tokia, sekulako pasioarekin eta tradizioarekin ageri da Balmaseda aldean.
Miretsi Bizkaiko punturik garaienaren handitasuna, euskal berezitasunaren sinboloa eta paradisua aire librea maite dutenentzat.
Txokolatearen munduan murgiltzeko esperientzia Oñatiko interpretazio-zentro honek txokolatearen historia eta elaborazioaren ikuspegi xehatua eskaintzen du, eta erakustaldi eta dastatze-saioak ere eskaintzen dizkie bisitariei.
Hartu parte taloak egiten ikasteko tailer batean, eta ikasi euskal arto-ogi tradizionala prestatzen. Jarduera honek euskal sukaldaritzarekin loturiko esperientzia praktiko bat eskaintzen du.
Idiazabal gaztaren ibilbideak eskualdea zeharkatzen du, eta landa-herri txikietan kokatutako gaztandegiak ez ezik ardi latxen artzaintza-guneak ere bisitatzen dira.
Ezagutu Idiazabal gaztaren historia eta elaborazioa Gaztaren Interpretazio Zentroan, Idiazabalen bertan, Goierri eskualdean.