Zer jan

Scroll down

Zer jan Euskadi - Basque Countryn

Ezagutu Donostiako postre tradizional bikain hau. Hostorezko pastel sinple bat da, pastel-kremarekin betea eta almendraz estalia.
Euskal sagardoak milaka urteko jatorria du, eta oso errotua da eskualdeko nekazaritza- eta landa-bizitzan. Sagar-edari hartzitu bat da, tradizionalki sagardotegietan partekatzen dena.
Euskadin, tradizio errotua da arrainak parrillan erretzea, eta bikain islatzen du eskualdeko itsas ondare aberatsa.
Txuleta-janak sukaldaritza-tradizio handia du Euskadin; behi- edo idi-txuleta bat izaten da, handia gehienetan, parrillan erreta.
Errazio txikiekin bapo jateko. Harriturik geratuko zara zenbat establezimenduk betetzen dituzten barra gainak pintxo bikain ugarirekin.
Kalitatezko lehengaiak dira sekretua, hala nola Gorbeia mendiguneko ura.